Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

BOKBAD: Prestens hemmelighet – Pål Vegard Hagesæther

17 april @ 19:00 - 20:30

Gratis inngang
Sted: Loftet på Tou Scene

I 1983 døde den første personen i Norge av aids. Frem til man sluttet å føre statistikk i 2008, tok epidemien cirka 630 liv her i landet. Siden aids og hiv er diagnoser omgitt av sterk skam, holdt mange sykdommen skjult helt frem til de døde. I flere tilfeller ble den offisielle historien at personen var død av kreft.
Dette har gjort at vi vet lite om dem som døde. Hvem var de? Hvordan taklet de sykdommen og døden? Hvem støttet dem og hvem sviktet dem? I boken «Prestens hemmelighet. De ukjente historiene fra aids-epidemien i Norge» får du et innblikk i livet til en del av dem. Historiene rommer blant annet barmhjertighetsdrap for å komme døden i forkjøpet, familier som slo hånden av sine nærmeste, en liten gutt som bare ble seks år gammel og en prest i Den norske kirke som døde uten at folk visste at han var homofil og aids-syk.

PÅL VEGARD HAGESÆTHER (f. 1977) er sosiolog, Aftenposten-journalist og forfatter, oppvokst i Karmøy. Han har tidligere gitt ut bøkene «Skeivt ut» (2017), «Fritt fall» (2014) og «Uekteskap» (2008).

Samtalen ledes av ARVE ANDERSEN – Historielektor. Vinner av homofrydprisen 2019. Tidligere leder av LLH Rogaland

Arrangementet er et samarbeid mellom FRI Rogaland og Tou Scene

Detaljer

Dato:
17 april
Tid
19:00 - 20:30
Kategori for Arrangement:

Arrangører

FRI Rogaland
Tou Scene

Sted

Loftet – Tou Scene
Kvitsøygata 25
Stavager, Norge
+ Google-kart